50 år med løsninger til løn, tid og HR

Den 1. april 2022 fyldte Lessor rundt. Det fejrer vi ved at kaste et blik på de sidste 50 år og samtidig give et bud på, hvordan fremtiden former sig. Vi kigger også på, hvordan det er at bryde med traditioner og satse alt på ét kort, når et nyt behov skal dækkes.

1972 er et begivenhedsrigt år. Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2. udråbes til regent som den første kvinde siden 1400-tallet, The Godfather udkommer i USA, den sidste danske sporvogn må indstille sin kørsel for at lade sig erstatte af benzindrevne busser, og Danmark begynder at bore efter olie i Nordsøen.

Samtidig åbner Roskilde Universitet, og Danmark bliver stemt ind i EF, hvorefter Anker Jørgensen overtager statsministerposten. Sidst, men ikke mindst, er det året, hvor Lessors stifter William Fich tager en stor chance med et lønsystem som software.

På et hvilket som helst kontor kan man høre skrivemaskinerne klapre og drejeskivetelefonerne kime. Vi bruger endeløse mængder af papir og arbejder oftest i en tåge af røg fra piber og cigaretter. Timelønnen ligger på omkring 30 kroner, vi arbejder 42 timer om ugen og betaler 2 kroner for en pilsner. 

Der er på det tidspunkt stadig fire år til, at den håndbyggede computer Apple I med en hukommelse på 4 KB kommer på markedet.

Er der fremtid i at sælge software?

Nej, det er der ikke. Det var i hvert fald den almene holdning i starten af 1970'erne. William Fich, Lessors grundlægger, valgte dog at se bort fra den opfattelse og udviklede en lønløsning, som kunderne selv kunne afvikle. Det blev starten til Lessor, et af de første dedikerede softwareselskaber i Danmark. Læs med her, om hvordan skepsis og fordomme er blevet overvundet, og hvordan virksomheden har udnyttet tidens muligheder og teknologier til at blive en af de største spillere på HCM-markedet.

50 år med Lessor

Med kunden i centrum

Lessor inddrager i dag kunderne mere end nogensinde før i udviklingen af løsninger - og det gælder alle faserne i processen. Læs her, hvordan vi tager kunderne med på råd fra første færd og sikrer os, at det, vi udvikler, rammer plet og skaber værdi.

Sådan inddrager vi kunden

Højdepunkter i Lessors historie

1972

Lessor grundlægges

William Fich bliver opmærksom på et behov i markedet, som han ønsker at dække. Han opsiger derfor sit job og kaster sig ud i at programmere sit eget softwarebaserede lønsystem. Han møder en del skepsis, men er fast besluttet på at give det en chance. Den 1. april 1972 grundlægger han Lessor.

1973

LESSOR-LØN ser dagens lys

Efter et år med lange dage og nætter er William Fich klar med den første udgave af sit nye lønsystem, LESSOR-LØN. Den første udgave var et batchprogram, det vil sige en løsning uden skærmoutput.

1983

LESSOR-3 kommer på markedet

LESSOR-3 var et revolutionerende og meget populært lønsystem, der gjorde det muligt at køre løn direkte på skærmen. Systemet var det første lønsystem fra Lessor, der gjorde det muligt for kunderne selv at opsætte parametre og definere beregningsregler. 

2001

Danløn introduceres

Med fremvæksten af internettet så familien Fich endnu en oplagt mulighed i markedet. Ønsket var udvikle et lønsystem til mindre virksomheder. Navnet faldt på på Danløn - lønsystemet til danskerne. Den manglende tiltro til internettet betød, at salget i starten gik trægt. Men man holdt ved, og i dag servicerer Danløn mere end 75.000 kunder.

2006

LESSOR-5 lanceres

LESSOR-5 var Lessors første webbaserede lønsystem til større virksomheder. Det blev i første omgang udviklet med henblik på også at kunne servicere offentlige virksomheder. LESSOR-5, forgængeren for LessorLøn, var klar til lancering i 2006.

2016

Familien Fich sælger Lessor til Axcel

Familien Fich underskriver i marts 2016 en købsaftale med kapitalfonden Axcel. De nye ejere af Lessor skal bygge videre på den succes, som familien Fich har skabt fundamentet for.

2018

Lessor købes af Paychex

Axcel sælger Lessor til Paychex Inc., leverandør af integrerede løsninger inden for Human Capital Management (HCM) til det amerikanske marked. Lessor er nu Paychex' europæiske hovedkontor.

2021

Lessor køber Emply

Lessor opkøber den danske softwarevirksomhed Emply, der leverer SaaS-løsninger til HR-administration, rekruttering, onboarding og kompetenceudvikling.