1. marts 2018

Paychex køber Lessor Group

Opkøb af førende leverandør inden for SaaS (software-as-a-service) løn og HR med base i Danmark skal fremme Paychex' globale vækst.

Rochester, New York, USA (1. marts 2018) – Paychex, Inc., en førende leverandør af integrerede løsninger inden for Human Capital Management (HCM) til små og mellemstore virksomheder, meddeler i dag, at selskabet har opkøbt Lessor Group (Lessor), en markedsledende leverandør af løn- og HCM-softwareløsninger med hovedsæde i Danmark og kundebase i Nordeuropa. Lessor leverer tjenester via to modeller: en SaaS- og on-premise-suite gennem Lessor-platformen og Microsoft Dynamics samt en gør-det-selv-, cloud-baseret platform, som leveres under varemærket Danløn i Danmark, Ilohngehalt i Tyskland, Norlønn i Norge og Swelön i Sverige.

"Paychex' internationale strategi har været at vokse i Europa ud over vores aktiviteter i Tyskland. Med dette opkøb får vi væsentlige vækstmuligheder i form af kunde- og omsætningstilgang, og det vil tilføre værdi for kunderne, idet det gør det lettere for dem at arbejde effektivt og overholde gældende lovgivning. Vores to organisationer har et fælles engagement i kunderne på de markeder, vi servicerer, og kombinationen af Lessors løn- og HCM-softwareprodukter og Paychex' fuldservice-BPO-løsninger vil betyde, at vi kan tilbyde markederne en komplet, teknologisk optimeret serviceplatform," siger Martin Mucci, adm. direktør for Paychex.

"Lessor Group har i over 40 år været brancheførende inden for løn- og HCM-teknologi, og jeg er meget stolt af, at Paychex anerkender vores baggrund som markedsførende, styrken i vores løsningsportefølje samt det dedikerede team, vi har opbygget gennem især de seneste par år. Det, at vi nu bliver en del af Paychex, vil gøre det muligt for os at skabe nye, innovative løsninger ved at udnytte Paychex' ekspertise inden for HCM-markedet samt sætte skub i vores globale vækst," siger Peter Colsted, adm. direktør for Lessor Group.

"Paychex vil i de næste halvandet til to år se nærmere på mulighederne for at øge markedspenetrationen i de fire lande, hvor Lessor allerede er til stede, samt andre lande i Europa," tilføjer Martin Mucci.

Lessor har omkring 140 medarbejdere, som alle fortsætter som ansatte i Lessor Group, der nu er en del af Paychex-organisationen.

"Lessor og dets medarbejdere har skabt nogle stærke produkter og anerkendte mærker på europæiske markeder. Vi er rigtig glade for at kunne byde disse dygtige folk velkommen i Paychex-familien. Vi ser også frem til, at Lessors ledergruppe med sin ledelseserfaring og branchekendskab bliver en del af Paychex," tilføjer Martin Mucci.

Efter opkøbet bliver Lessor Groups adm. direktør, Peter Colsted, direktør for Paychex' europæiske aktiviteter, og alle forretningsområder i Europa vil referere til ham.  

Lessor blev grundlagt i 1972 med base i Allerød og var ejet af den nordiske kapitalfond Axcel.  

"Peter Colsted og hans team har gjort et fantastisk job for at accelerere Lessors udvikling gennem de seneste 18 måneder. Denne handel er meget tilfredsstillende for Axcel baseret på en velgennemført eksekvering af vores planer. Som ejere er vi meget glade og stolte over at se Lessor fortsætte som en del af en global industriel spiller som Paychex, og vi ønsker dem alt det bedste fremover," siger partner Christian Bamberger Bro, som har været ansvarlig for Lessor hos Axcel.

Købsbetingelserne er ikke oplyst.

Om Paychex

Paychex, Inc. (Nasdaq: PAYX) er en førende leverandør af integrerede HCM-løsninger til brug for HR, løn, pension og forsikringsydelser. Ved at kombinere sin platform til innovativ SaaS-teknologi og mobilitet med dedikeret, personlig service gør Paychex ledere af små og mellemstore virksomheder i stand til at fokusere på vækst og styring af deres forretning. Med 45 års erfaring i branchen betjener Paychex omkring 605.000 lønkunder (pr. 31. maj 2017) fordelt på mere end 100 lokationer og håndterer lønudbetalinger til hver 12. amerikanske lønmodtager i den private sektor. Læs mere om Paychex på www.paychex.com, og følg os på Twitter og LinkedIn.


Om Lessor Group

Siden 1972 har Lessor været en markedsledende leverandør af løn- og HCM-softwareløsninger til små og store virksomheder og alle dem, der ligger ind imellem.

Lessor leverer tjenester via to modeller: en SaaS-løn- og HCM-suite gennem Lessor-platformen og Microsoft Dynamics samt en markedsførende gør-det-selv-, cloud-baseret platform, som leveres under varemærket Danløn i Danmark, Ilohngehalt i Tyskland, Norlønn i Norge og Swelön i Sverige.

Lessor har hovedsæde i Danmark og p.t. forretningsaktiviteter i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

Om Axcel

Axcel blev grundlagt i 1994 af en gruppe investorer fra Danmarks største finansielle og industrielle virksomheder. Axcel er i dag en nordisk kapitalfond, som fokuserer på mellemstore virksomheder og har en bred kreds af danske og internationale investorer. Axcel har rejst fem fonde med sammenlagt over 14 mia. kr. i kapitaltilsagn. Fondene har gennemført 49 investeringer og mere end 90 større tilkøb til disse. 38 virksomheder er blevet solgt eller børsnoteret. Axcel ejer i dag 11 virksomheder, som tilsammen har en omsætning på ca. 9 mia. kr. og omkring 6.000 medarbejdere.

Mediekontakt

Laura Saxby Lynch
Director, Corporate Communications
Paychex, Inc.
+1 (585) 383-3074
lsaxbylynch@paychex.com
@PaychexNews