24 feb 2020

Anne Rasmussen

Marketing Communications Specialist

Lessors datacenter kører på grøn energi

Det kræver meget strøm at drive et datacenter, og derfor har vi nu besluttet os for, at den el, vi bruger på vores danske datacenter, skal komme fra grøn energi. Det synes vi, er ansvarligt over for klimaet og vores kunder, og fra den 1. marts 2020 vil energien til vores datacenter derfor være grøn.

Behovet for at tænke og leve bæredygtigt bliver større og større. Vi mener, at det som softwarevirksomhed er vigtig at være bevidst om, hvordan man kan gøre sin del for at reducere den belastning, driften af vores systemer har på klimaet.

Hos Lessor har vi derfor besluttet, at strømforsyningen til vores datacenter skal køre på 100% vedvarende, grøn energi fra 1. marts. Vi har indgået en aftale med strømleverandøren Ørsted, der sikrer os, at den el, der holder liv i vores servere, kommer fra certificerede europæiske vindmølleparker.

En klimavenlig fortid

Faktisk er initiativet med grøn el ikke første skridt i retning af en mere bæredygtig drift af vores it-systemer. Allerede tidligt i 90’erne tænkte grundlæggerne af Lessor på miljøet. Derfor var blandt andet opsamling af regnvand og jordvarmeanlæg med i arkitekternes planer, da de tegnede vores tidligere kontorlokaler. I dag ligger en del af vores datadrift og kontorer i lokaler, som vi lejer, og her er vi også sikret en mere klimavenlig hverdag med grøn el og energibesparende belysning.

Desuden får vi ny viden om, hvordan vi kan blive mere energibesparende og bæredygtige, da Lessor er en del af netværksinitiativ ved Allerød Kommune, kaldet Carbon 20. Samarbejdet har allerede haft stor effekt, og fra 2010 til 2013 reducerede vi vores CO2-udslip med knap 40 procent.

Vi fortsætter de bæredygtige initiativer

Vi stopper dog ikke med det, for hos Lessor leder vi hele tiden efter nye måder at gøre driften af vores systemer mere miljøvenlig. Så hvis din virksomhed et grønt regnskab, kan du med ro i sindet vælge Lessors systemer, som pr. 1. marts 2020 kører på grøn energi. Det er LessorLøn, LessorPortalenLessorWorkforce og LessorRefusion.

Den grønne energi kommer naturligvis også andre af Lessor Groups produkter for mindre virksomheder til glæde og gavn. Danløn, Norlønn, Swelön og Ilohngehalt kører nemlig også på el fra havvindmøllerne.

Lessor bruger grøn energi fra Ørsted

 

Photo by Daniel Lee on Unsplash

Emner:

Bæredygtighed Lønadministration

Relaterede artikler