18 aug 2020

Helga Falkum Enerhaug

Online Editor and Customer Supporter

Feriepengeinfo og FerieKonto får nye frister den 1. september 2020

Om et par uger går vi over til samtidighedsferie, og det fører en del nyt med sig for både dig og dine medarbejdere. Noget af det, der bliver ændret, er indberetningsfristen til Feriepengeinfo og betalingsfristen til FerieKonto.

De nye frister er et resultat af samtidighedsferien, som ændrer den måde, vi afholder ferie på.

Fra den 1. september vil dine medarbejdere nemlig kunne optjene og afholde ferie i den samme periode. Derfor skal de også have adgang til deres feriepenge hurtigere end tidligere – faktisk lige efter de er blevet optjent.

For dig betyder det, at du får nye frister at forholde dig til, når du skal indberette og betale dine timelønnede og fratrådte funktionærers feriepenge.

 

De nye frister for timelønnede

De nye frister for indberetning og betaling af feriepenge for timelønnede medarbejdere ligger enten i udgangen af en måned eller den 15. i den efterfølgende måned. Der gælder samme frist for indberetning og betaling, og datoen bliver afgjort af, hvornår medarbejderens lønperiode slutter.

Hvis lønperioden slutter den 15. i en måned, skal du huske at indberette til Feriepengeinfo og betale feriepengene til FerieKonto senest ved udgangen af den samme måned. Slutter lønperioden først ved udgangen af en måned, skal du indberette og betale de optjente feriepenge inden den 15. i den efterfølgende måned.

De nye frister for fratrådte funktionærer

På samme måde som for de timelønnede medarbejdere, er der frist for indberetning og betaling til Feriepengeinfo og FerieKonto for fratrådte funktionærer den samme dag.

Fristen er i dette tilfælde den sidste bankdag i den måned, hvor medarbejderen fratræder.

Husk at betale inden sidste bankdag

Hvis indberetningsfristen falder på en søndag eller helligdag, skal du huske at betalingsfristen til FerieKonto er den sidste bankdag inden indberetningsfristen. Dette gælder for betalingen af både timelønnede og fratrådte funktionærers feriepenge.

 

Vil du vide mere om den nye ferielov, og hvilke ændringer den fører med sig? På vores ferielovskursus går vi i dybden med den nye ferielov og fortæller dig, hvad du skal være opmærksom på ved overgangsperioden og samtidighedsferien. Læs mere og tilmeld dig her.

Du kan også finde nyttig viden og information på vores ferielovsside, hvor vi holder dig opdateret om alt det, der har med den nye ferielov at gøre.

Emner:

Ferielov Lønadministration

Relaterede artikler