21 sep 2021

Mette Nørlem

Jurist og ansættelsesretlig ekspert

Gode grunde til at have styr på HR-administrationen

Medarbejderne er selveste fundamentet for væksten og udviklingen i jeres virksomhed. Der er derfor mange gode grunde til at have styr på HR-administrationen. Her er de vigtigste.

HR-administration handler i bund og grund om at håndtere medarbejderdata som navn, adresse, løn, uddannelse, kompetencer og andet.

Når det er sagt, handler administration af medarbejdere også om at have styr på, at alle har en ansættelseskontrakt, at lønnen er korrekt efter aftale, hvem der holder ferie og hvornår, kursusdeltagelse og meget andet.

Et stærkt image og sparede omkostninger

Både medarbejdere og kunder har en forventning om, at der er styr på data og processer. Og lever du op til forventningerne, kan du være sikker på at skabe et godt image - indadtil og udadtil. Du vil have lettere ved at tiltrække arbejdskraft, og risikoen for, at kunderne forlader dig, mindskes.

Orden i data og indberetninger i forhold til offentlige myndigheder, for eksempel kommuner, Arbejdstilsynet eller Danmarks Statistik, kan samtidig spare dig for både bøder og manglende refusionsudbetalinger. Og har du ikke blot orden i data, men også i opbevaringen af data, lever du med stor sandsynlighed også op til reglerne i persondataforordningen. 

Effektiv HR-administration - et unikt og værdiskabende værktøj

Et godt HR-administrationssystem hjælper dig med at holde styr på data og administrationen af medarbejdere. Med systemet får du ikke blot overblik over personaleomsætningen, sygefraværet, anciennitet og lønforbrug, men også over for eksempel medarbejdernes uddannelser og kompetencer.

Med disse data har du et unikt og værdiskabende værktøj, der giver dig mulighed for både at trække på de rette ressourcer og bringe nye i spil i forbindelse med rekruttering og onboarding.

Læs mere om, hvordan Lessor kan understøtte dig i din HR-administration - og supplér din HR-viden med et kursus på Lønskolen.

Emner:

HR Ansættelseskontrakter GDPR Fraværsregistrering

Relaterede artikler