19 feb 2019

Anne Rasmussen

Marketing Communication Specialist

Ny ferielov på trapperne - så langt er vi hos Lessor

Måske har du allerede været på uddannelse i den nye ferielov, så du ved, hvad den betyder for dig og dine medarbejdere. Men hvordan er det nu lige med hensyn til lønsystemet, tidssystemet eller et af de andre administrative systemer?

Den nye ferielov har vores fokus her i starten af 2019, og vi er snart klar til at håndtere ændringerne, som den nye lovgivning bringer med sig.

I Lessor arbejder vi derfor benhårdt på at få de nødvendige håndtag på plads i god tid, inden de forskellige faser omkring ny ferielov træder i kraft.

De fleste ændringer skal foretages i lønsystemet, og vi skal nok give besked, når der er opdateringer klar.

Her giver vi dig et samlet overblik over de forskellige perioder, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til overgangen til den nye ferielov.

Overordnet kan vi inddele overgangen til den nye ferielov træder i kraft i tre perioder.

1. Kort ferieår

Vi er lige nu i et kort ferieår. Det korte ferieår startede den 1. januar 2019 og løber frem til den 31. august 2019.

I denne periode bliver der ikke ændret på ferieafregningen.

Det betyder, at optjening og beregning af dine medarbejderes ferie foregår efter den nuværende ferierordnings regler frem til 31. august 2019.

Dine medarbejdere optjener på de otte måneder lidt over 16 feriedage, som de kan holde i sommeren 2020. Al ferie, der ikke bliver holdt, overføres automatisk til den nye ferieordning.

2. Overgangsordning

Overgangsordningen løber fra 1. september 2019 til 31. august 2020. Her bliver alle feriedage indefrosset.

Ordningen er sat i værk for at holde styr på de ekstra opsparede feriedage inden den nye ferielovs start.

Det betyder, at medarbejdere i denne periode kan holde opsparet ferie fra det foregående år. Når overgangsordningen slutter, kan medarbejdere holde ferie i takt med, at de sparer feriedage op.

3. Samtidighedsferie

Samtidighedsferien træder i kraft den 1. september 2020. Efter denne dato optjener medarbejdere det samme antal feriedage som i dag, men nu kan medarbejderne afholde ferie samtidig med, at de optjener feriedagene.

Ferieåret kommer til at vare 12 måneder og løber fra 1. september til 31. august, mens perioden for afholdelse af ferie løber fra 1. september til 31. december det efterfølgende år.

 

Hvad så nu?

Processerne har vi styr på hos Lessor, og vi er allerede godt i gang med at tilpasningerne af systemerne. Så snart vi har opdateringer klar til dig, skal vi nok melde det ud. Indtil da får du et godt råd med på vejen: Husk at holde styr på ferieregnskabet! 

Det vil sige, at virksomheden skal sørge for, at medarbejderne får afholdt eller overført ferie. 

Det er desuden vigtigt at tage stilling til, om medarbejdernes optjente feriepenge skal blive i virksomheden under overgangsperioden, eller om virksomheden vil afregne til den nye feriekasse. 


Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om den nye ferielov, så tag et kig på vores halvdagskursus om netop den nye ferielov. Vi planlægger løbende nye datoer for kurset.

Emner:

Lønadministration Ferielov

Relaterede artikler