Lettere vagtplanlægning og styrket kommunikation med medarbejderne

Lalandia i Rødby har med Lessors system til vagtplanlægning fået en moderne løsning, der letter både vagthåndteringen og kommunikationen med medarbejderne.

Kommunikationen med medarbejderne er blevet væsentligt forbedret, efter at Lalandia er begyndt at benytte sig af muligheden for at lægge informationsmateriale ud via vagtplansystemet. Samtidig har alle medarbejdere nu mulighed for at kommunikere via sms eller det indbyggede mailsystem.

”Før implementeringen af Lessors vagtplanløsning gennemførte vi en medarbejdertilfredshedsundersøgelse, som desværre gav os lave karakterer på informationssiden. Derfor har vi benyttet os af mulighederne for at styrke kommunikationen med medarbejderne. Vi har netop gennemført en ny undersøgelse, som viste en tydelig forbedring på det område,” fortæller Pia Danielsen, som er personalechef i Lalandia.

Lalandia beskæftiger 450 medarbejdere, som alle skal bidrage til at yde de op til 3000 besøgende i højsæsonen den bedst muligt service. Den opgave kræver planlægning og god kommunikation.

Nem og hurtig implementering

Pia Danielsen fortsætter: ”Lessor havde fra starten lagt en plan for implementeringen, og jeg skal love for, at det gik stærkt. Konsulenten besvarede og løste de spørgsmål, som opstod, og der var god opfølgning undervejs. Jeg må sige, at systemet er fantastisk nemt at sætte op,” og direktør for Lalandia i Rødby, Karsten Juul, supplerer: ”Lessor leverede systemet til drift før den planlagte dato. Det er første gang, jeg har oplevet det fra en it-leverandør.”

Altid opdateret vagtplan og let håndtering af byttevagter

Tidligere fik medarbejderne vagtplanerne på papir, som de skulle hente på kontoret. Og de, der var forhindret i at hente dem, fik dem tilsendt med posten. En tidskrævende og besværlig proces, når man har mange løst tilknyttede medarbejdere. Nu kan medarbejderne selv tilgå vagtplansystemet eller benytte den tilhørende app. Og vagtplanen er altid opdateret.

”Håndteringen af byttevagter er også blevet meget nemmere. Tidligere skulle medarbejderne kontakte lederen og finde en afløser ved at ringe rundt. Nu frigiver de vagten direkte i systemet, og en kollega kan let overtage den,” fortæller Pia Danielsen og fortsætter – ”også vagtplanlæggerne oplever, at dagligdagen er blevet meget lettere. Vi har fjernet nogle manuelle procedurer i forbindelse med håndteringen af de gamle timesedler, som lederen skulle godkende manuelt inden en lønkørsel. Den opgave klarer systemet elektronisk, og lederen kan nu godkende afvigelser dagligt.”

Let overførsel til lønsystemet

Når lønperioden er slut, overfører systemet alle registreringer til løndelen. ”Vi arbejder med flere forskellige overenskomster, som er sat op i en kombination af vagtplansystemet og lønsystemet. På den måde sikrer vi, at løngrundlaget er korrekt. Når en lønperiode er slut, indlæser vi nemt løndele fra vagtplanen til lønsystemet. Næste skridt med hensyn til integration bliver, at vores medarbejdere selv får mulighed for at rette stamoplysninger i vagtplansystemet, som slår igennem i både løn- og HR-systemet,” fortæller Pia Danielsen.

Ønsker er altid velkomne

Pia Danielsen har oplevet samarbejdet med Lessor som godt og konstruktivt og har også haft mulighed for at bidrage med gode ideer til den videre udvikling af systemet.

”Jeg oplever, at Lessor er meget lydhør over for forslag til forbedringer og nye funktioner. De tager altid hånd om mine ønsker; nogle har de allerede implementeret i nye versioner, og andre har de fundet en alternativ løsning på i enten vagtplansystemet eller vores lønsystem. Så vi er meget glade for både systemet og samarbejdet,” slutter en tilfreds Pia Danielsen.

Læs mere om vagtplanlægning

"Vores medarbejdere er rigtigt glade for Lessors løsning til vagtplanlægning. De føler sig meget bedre orienteret, har altid adgang til opdaterede vagtplaner og kan let bytte vagter."

Pia Danielsen, personalechef Lalandia, Rødby

BAGGRUND

Lalandia i Rødby består af en række privatejede feriehuse med adgang til faciliteter i det store feriecenter, der udgør Lalandias centrum og består af et stort badeland, et legeland, en skøjtehal, bowlingbaner, en sportshal, restauranter og butikker.

Lalandia i Rødby er beliggende i et naturskønt område lige ned til Østersøen med den skønne sandstrand.