Morgan: softwareudvikler, med et praktisk orienteret drive

Morgan fandt sin passion, da han startede med computerstudier på HTX. Siden da, har han været drevet af praktisk læring, og de mange muligheder, der findes inden for digital udvikling

Morgan har været en del af Lessor Group i 9 år, og det har vi været rigtig glade for. Her sidder han som System Consultant, og med en uddannelsesbaggrund som Datamatiker, er han i sit es, når han til dagligt arbejder med kodning og softwareudvikling.

I de første 13 år af sit liv, har han boet henholdsvis i Lesotho, Sydafrika, hvor han er født, og 4 år i Kenya, inden han rejste til Danmark med sin mor i 1997, 13 år gammel. Han er søn af en dansk mor og sydafrikansk far, og har derfor oplevelser af forskellige kulturer, hvilket han også mærkede, da han og hans mor først kom til Danmark. Han modtog lidt danskundervisning inden de flyttede, og allerede efter 6 måneder i en sprogklasse, var han klar til at starte i en almindelig folkeskoleklasse.

Fokus på praktisk erfaring

Den dedikation, Morgan har til at lære ting, har han taget med sig videre gennem sit liv. Morgan skal have praktisk udnytte af de ting, han lærer, og derfor besluttede han sig også for at stoppe sine studier på DTU, hvor han læste en IT-diplomuddannelse, der var alt for teoretisk for ham.

Herfra gik han over til at tage en 2,5 års datamatikeruddannelse på Århus Universitet, for at få mere praktisk erfaring. Det var dog slet ikke nok for ham, og han valgte derfor at tage en overbygning, så han nu har både datamatikeruddannelsen og en professionsbachelor i softwareudvikling.

 

Arbejdslivet i Lessor Group

Som softwareudvikler er der ikke to dage, der er ens. Branchen er mere agil end nogensinde, og derfor findes der også en del tværorganisatoriske opgaver i Morgans hverdag. Udover det professionelle udbytte, får Morgan også energi af at arbejde med kollegerne, fra de andre afdelinger. Projekterne gør, at man får mulighed for at snakke mere med de kolleger, man ellers ikke ser så tit. Den gode energi, Morgan oplever i samarbejdet, er blandt de ting, der motiverer ham i hverdagen. Han elsker at gå på arbejde, dels på grund af den atmosfære, han oplever på kontoret, og dels fordi han er passioneret omkring sit arbejde, fordi han kan fordybe sig i kodningen.

Det daglige arbejdsmiljø betyder meget for Morgan. Han synes også, at lederne i teamet går meget op i, at der skal være en positiv atmosfære og gensidig respekt på kontoret.

"Vi har et godt arbejdsmiljø, hvor man kan føle sig tryg ved at komme med sin mening. Det synes jeg er vigtigt."

En udviklende arbejdsplads

Noget andet, der er vigtigt for Morgan er, at man har mulighed for at udvikle sig både professionelt og personligt hos Lessor.

”Der er stor mulighed for at arbejde med forskellige projekter – man skal bare selv opsøge det, ved at gøre opmærksom på, at man interesserer sig for andre opgaver, end dem man sædvanligvis løser.”

Den største udvikling har Morgan dog mærket som privatperson. Han har altid været meget introvert, men ved det tværorganisatoriske arbejde, bliver han opfordret til at være i tæt kontakt med andre, og han mærker derfor, at det er blevet nemmere for ham, og at han har lært at håndtere pres bedre, efter han er begyndt at arbejde hos Lessor.

Work-life balance

Da vi alle arbejdede hjemmefra, oplevede Morgan, at der stadig var en klar kommunikation i teamet. Han vænnede sig hurtigt til at bruge Teams som den primære kommunikation, og fordi han fik alt nødvendigt udstyr med hjem, var det ganske simpelt at sætte et hjemmekontor op.

Der blev også gjort plads til, at han kunne passe sit barn, selvom han var ”på arbejde”, så han fandt en fin balance. Fordi der blev taget hensyn til Morgan og kollegernes situation,  har det været nemmere at arbejde hjemmefra, selvom det har været underligt for os alle.

Morgan har det dog bedst på kontoret, både fordi der er en helt anden energi, men også fordi han bedst kan lide at have en klar start og afslutning på arbejdsdagen.

Vi har selvfølgelig spurgt ham, om han vil anbefale Lessor som arbejdsplads til andre, og til det svarer han smilende:

”Ja, det vil jeg. Jeg synes at det en fantastisk arbejdsplads og jeg har været her i 9 år. Vi har mange muligheder til at fokusere på det man godt kan lide at arbejde med. Og for at udfordre sig selv.”

 

Vi er rigtig glade for at have Morgan med på vores spændende rejse, og vi kommer til at få brug for flere passionerede kolleger.

Tag et kig på vores ledige stillinger, hvis du også vil med på rejsen. 

Ledige stillinger