Mikkel: I Lessor Group har alle mulighed for at gøre karriere

"I Lessor kan man få lov at udvikle sig i den retning, man ønsker." Så enkelt lyder budskabet - i hvert fald, hvis du spørger Mikkel, der startede sin karriere som softwareudvikler og i dag fungerer som Scrum Master for et af virksomhedens udviklingsteams.

Mikkel blev uddannet it-diplomingeniør i 2013, og Lessor blev hans første arbejdsplads. I dag, 9 år senere, er han her stadig.

"Det er mit andet hjem," griner han og uddyber, at Lessor uden problemer har kunnet opfylde hans ønsker om både personlig og faglig udvikling i jobbet. Det har derfor ikke været nødvendigt at se sig om efter andre arbejdspladser for at gøre karriere.

"Lessor er en virksomhed i en så kraftig vækst, at der hele tiden opstår nye opgaver og muligheder. Det er dem, jeg har har fået lov at gribe." 

En stor personlig gevinst

Virksomhedens tillid til Mikkel og hans nærmeste kolleger viste sig allerede få år efter deres ansættelse.

"Der kom nye opgaver, der skulle klares, og Lessor kunne nemt have ansat nye mennesker til at løse opgaverne. Men man valgte at give os tilbuddet i stedet. Den tillid sætter jeg stor pris på," fortæller Mikkel og forklarer videre, at tilliden til, at han også kunne klare rollen som Scrum Master, var helt intakt.

Mikkel fortæller selv, at han tidligere har været en lidt tilbageholdende natur. "Jeg har altid først skullet lære folk at kende, før jeg rigtigt gik i dialog med dem."

For Mikkels mulighed for at uddanne sig til Scrum Master i Lessor har det dog været helt uden betydning. "Jeg viste interessen. Det var det, der var det afgørende for virksomheden." 

I rollen som Scrum Master har Mikkel bred kontakt med sine kolleger. "Jeg skal tale med mennesker på alle niveauer i virksomheden - også med dem, jeg kender mindre godt - og jeg gør det med glæde. Den udvikling er en stor personlig gevinst for mig."

En smertefri proces

Vejen fra softwareudvikler til Scrum Master har for Mikkel været en fuldstændig smertefri proces.

"Da jeg blev klar over, at jeg gerne ville have mere ansvar, talte jeg med nogle af de andre Scrum Masters i virksomheden om deres opgaver, tog kontakt til min leder og fik lov at prøve rollen af som Scrum Master," forklarer Mikkel og fortsætter: "Er du interesseret, bliver du bakket op af virksomheden hele vejen igennem."

Grundig oplæring og hurtigt i gang

Som Scrum Master arbejder Mikkel i dag med at optimere arbejdsprocesserne for et team bestående af seks udviklere, en tester, en Product Owner, en Product Specialist, en designer og en softwarearkitekt.

Med certificeringen som Scrum Master kom den teoretiske viden på plads, mens den praktiske erfaring selvfølgelig først er opnået i det daglige arbejde. 

"Jeg har fået hjælp til at fungere i min nye rolle dels fra en ekstern konsulent og dels fra egne kolleger," forklarer Mikkel. "Det har gjort det nemt for mig at komme i gang og betydet, at jeg hurtigt og effektivt har kunnet bidrage med mine nye kompetencer."

Skulle Mikkel en dag få lyst til at vende tilbage til sit gamle job som softwareudvikler, er han ikke i tvivl om, at det vil være muligt. "Det er der allerede nogle stykker af mine kolleger, der har gjort," forklarer han og slår fast:

"At vi får muligheden for at skifte job internt - også flere gange - understreger netop, at Lessor er en virksomhed, der har tillid til os medarbejdere og støtter os i vores personlige og faglige udvikling - en tillid, som også kommer til udtryk, i og med at jeg for mit eget vedkommende langt hen ad vejen selv kan planlægge min arbejdsdag. Det er mig, der afgør, hvor vil jeg lægge min energi og mit fokus."

Er du nysgerrig på dine karrieremuligheder i Lessor Group? Vi er i rivende vækst og leder hele tiden efter nye kolleger. Du kan se alle vores ledige stillinger herunder.

LEDIGE STILLINGER