18 mar 2020

Anne Rasmussen

Marketing Communication Specialist

Historisk trepartsaftale giver en hjælpende hånd til både virksomheder og lønmodtagere

På Statsministerens pressemøde den 15. marts blev danskerne præsenteret for endnu en hjælpende hånd fra regeringens og arbejdsmarkedets parters side.

Initiativet betyder, at virksomheder, der er ekstraordinært hårdt ramt økonomisk på grund af COVID-19 og derfor vil kunne se ind i at skulle varsle afskedigelser for minimun 30 % af medarbejderne eller mere end 50 ansatte, vil kunne modtage midlertidig lønkompensation.

Med lønkompensationen vil staten betale 75% af lønnen og virksomheden betaler de sidste 25 % medarbejdernes løn i de ramte virksomheder. Den lønmodtager, som virksomheden søger lønkompensetion for, skal dog afholde ferie eller afspadsere i alt fem dag i den periode, der søges kompensation for. 

For virksomheden vil det være muligt at søge om kompensation op til 23.000 kr for en fuldtidsansat. For timelønnede er det dog en anden sag. Her kan virksomheden søge om 90 % lønkompensation - men maksimalt 26.000 kr pr. måned. 

Den midlertidige lønkompensation vil være gældende fra den 9. marts og indtil den 9. juni. Og virksomheder vil altså kun have mulighed for at modtage kompensation fra staten, når de forpligter sig til ikke at fyre medarbejdere.

Du kan læse mere om den midlertidige ordning med lønkompensation på det private arbejdsmarked her.

Hos Lessor glæder vi os naturligvis over at arbejdsmarkedets parter så hurtigt kunne få en aftale på plads, som vil gøre det lettere for både virksomheder og danske lønmodtagere at komme over krisen forårsaget af corona-virus.

Vi er her naturligvis, hvis din virksomhed skulle have brug for tips til lønbehandlingen i krisen. Følg med på vores særlige corona-side – www.lessor.dk/corona - hvor vi vil dele nyttig information med dig. Der kan du blandt andet finde vores FAQ, der giver dig svar på de oftest stillede spørgsmål knyttet til lønkompensation og regeringens hjælpepakker.

Emner:

Lønadministration Regler og love Corona

Relaterede artikler