05 nov 2020

Susanna Christina Møller

Marketing Project Manager

Nye hjælpepakker er på vej til erhvervslivet og kulturen

Restriktionerne som følge af stigende corona-smittetal er blevet yderligere strammet, og et forsamlingsloft på blot 10 personer vil for mange være ensbetydende med en lukning. Efter flere dages forhandlinger er et stort flertal blandt Folketingets partier blevet enige om øget støtte til både erhvervslivet og kulturen.

Alle eksisterende ordninger om kompensation gælder nu frem til og med den 31. januar 2021. Mange af ordningerne vil være mere gunstige og samtidig omfatte flere typer virksomheder og institutioner inden for både erhvervliv og kultur.

Den samlede hjælp løber op i 8,2 milliarder kroner.

Forbedrede kompensationsmuligheder

Virksomheder kan nu opnå kompensation for op til 90 procent af de faste omkostninger, når de

  • kan konstatere en omsætningsnedgang på mindst 30 procent
  • er direkte leverandører til  private og sociale arrangementer med minimum 10 deltagere, for eksempel taxaselskaber eller leverandører af lys og lyd
  • oplever en tilstrækkelig stor omsætningsnedgang som følge af det skærpede forsamlingsloft eller forbuddet mod at sælge alkohol efter kl. 22

Hjælpepakker og ordninger til kultur og idræt

Muligheden for at søge om kompensation for de faste omkostninger gælder også for kulturen og idrætten, der oplever nedgang i omsætningen som følge af det lavere forsamlingsloft.

Derudover er der afsat penge til en række forskellige puljer: 

  • I alt 450 millioner kroner til Foreningspuljen for forenings- og idrætsliv
  • 15 millioner kroner til en ny pulje til biograferne til at gennemgøre aktiviteter
  • 60 millioner kroner til en ny folkeoplysningspulje målrettet aften- og daghøjskoler

Herudover er der afsat 50 millioner kroner til at etablere et nyt genstartsteam, som skal gøre det muligt for kultur- og idrætslivet at afvikle aktiviteter til trods for corona.

Har du brug for flere informationer?

Du kan altid få flere informationer om hjælpepakker og ordninger til erhvervs- og kulturliv ved at besøge Erhvervsministeriet og Kulturministeriet.

Emner:

Corona Regler og love

Relaterede artikler