Effektiv styring af tid og ressourcer

Behovet for effektiv håndtering af tids- og fraværsregistrering for både timelønnede og funktionærer og overblik over virksomhedens ressourcer er mere end opfyldt med tidsregistreringsløsningen fra Lessor.

Hos LINAK registrerer medarbejderne i produktionen deres komme-/gå-tider i tidssystemet via ip-terminaler. Fravær registrerer de via den brugervenlige webklient fra Lessor, som funktionærerne også anvender. Lederne godkender alle registreringer, hvorefter systemet automatisk indlæser informationerne i lønsystemet. Når systemet har beregnet lønnen, og lønsedlerne er klar, tjekker Tove Davidsen, som er lønansvarlig hos LINAK, tingene igennem – og når alt er, som det skal være, sætter hun lønkørslen i gang.

Tove Davidsen beskriver processen som upåklagelig. ”Det ruller som det skal, og vi støder ikke på nogen som helst problemer i dagligdagen,” forklarer hun.

LINAK har siden 1998 anvendt tidsløsningen fra Lessor til styring af tid og ressourcer. Virksomheden beskæftiger omkring 550 timelønnede og 380 funktionærer på hovedkontoret. Ud over tidssystemet anvender LINAK også et lønsystem fra Lessor.

Stærk og hurtig support

LINAK har kun gode erfaringer med supporten, som altid svarer både hurtigt og effektivt. Tove Davidsen har da også udelukkende ros til overs for Lessors supportkonsulenter:

”Både ved almindelig support og ved konsulentbesøg oplever vi, at konsulenterne er meget omhyggelige og kompetente.”

Gode rapporteringsmuligheder

LINAK oplever, at det er let og ligetil at hente relevante data fra tidssystemet til brug for statistik og ledelsesrapportering. ”Vi henter en del oplysninger ud af systemet, og det fungerer rigtigt fint,” fortæller Tove Davidsen. Hun suppleres af sin kollega, lønbogholder Susan Løgstrup Madsen: ”Vi kan nemt trække de tal ud, vi skal bruge, og vi bruger lønstatistikkerne rigtigt meget til rapporteringsmæssige formål.”

Sparer tid i feriehåndteringen

Medarbejderne kan via ip-terminalerne eller webklienten selv tjekke, hvor mange feriedage de har til gode. Via webklienten kan funktionærerne desuden se deres afholdte fraværsdage.

Arbejdsledere kan via klienten følge med i planlagt fravær, som også modregnes i saldoen ved kodning. ”Det er funktioner, som både medarbejdere og arbejdsledere virkelig sætter pris på,” siger Susan Løgstrup Madsen og tilføjer: ”Og så er det jo noget, der sparer tid for os i administrationen, fordi vi ikke skal sidde og lede efter oplysningerne.”

Et standardsystem med muligheder

LINAK har valgt at bruge en så stor del af standardopsætningen som muligt. ”På den måde undgår vi at have særlige tilretninger, som kan være en udfordring ved opdateringer,” forklarer Susan Løgstrup Madsen. Standard behøver dog ikke være begrænsende. Tove Davidsen siger: ”Vi oplever, at Lessor lægger specialudviklede funktioner ind som standard, hvis de kan give mening for andre kunder, og det sætter vi stor pris på.” 

Læs mere om tidsstyring

"Vi deltager altid i Lessors erfamøder, som er rigtigt gode, og vi får især udbytte i forhold til netværk og udveksling af ideer. "

Tove Davidsen, lønansvarlig LINAK

BAGGRUND

LINAK beskæftiger omkring 1600 engagerede medarbejdere fordelt på 35 lande. Koncernens hovedkvarter i Guderup i Danmark breder sig over et areal på 38.000 m2, der omfatter både udviklings- og produktionsanlæg. Koncernen leverer aktuatorsystemer, der forbedrer menneskers livskvalitet og arbejdsmiljø, og har et bredt sortiment af aktuatorer, løftesøjler, kontrolbokse, styringer og tilbehør. LINAK anerkendes globalt for høj kvalitet og teknisk avancerede og innovative løsninger, som virksomheden introducerer på markedet som nyskabende produkter.