Overblik, struktur og klarhed

Gule lapper og små papirstykker er erstattet af effektiv online-vagtplanlægning, der samtidig fungerer som et ideelt styreredskab til lønningssystemet.

I restauranten på Kurhotel Skodsborg har man i mange år styret personalevagtplanerne på en gammeldags og utryg måde, som fungerede med brug af Excel, gule lapper og små stykker papir.

Efterhånden har forretningen udviklet sig til en størrelse, hvor man med det gamle system ikke kun mistede overblikket, men også styringen af personaleudgifterne, og derfor var tiden inde til at se sig om efter et redskab, der kunne afhjælpe problemerne.

Kong Frederik den 7. købte landstedet Skodsborg i 1852, og sammen med sin hustru, grevinde Danner, tilbragte han somrene på landstedet indtil sin død i 1863. Kongen holdt både statsråd, møder og tafler på landstedet.

Hurtig indkøring

Da Kurhotel Skodsborg indledte samarbejdet med Lessor, havde de to måneder til indkøring af vagtplanlægningssystemet og oplæring af medarbejderne i at huske deres respektive opgaver.

Klaus Evald, restaurantchef, og Bo Nielsen, F&B manager, fortæller, at forandringerne mødte modstand i begyndelsen. "Medarbejderne følte sig utrygge og opfattede det i første omgang som en kontrolforanstaltning, og fra administrationens side var der utryghed med hensyn til administration af programmet."

Nemt og overskueligt

Tiden er gået, og al frygt er fejet af banen. "Vi har fået et program, der blot kræver, at man har kendskab til Windows. Vi har fået afskaffet de gamle håndskrevne timesedler, hvilket samtidig er en stor hjælp for vores lønningskontor. Vi er klar over, nøjagtigt hvor stort et timeforbrug vi har på dagen, og vi ved altid, hvem der er på arbejde eller holder fri i vores afdeling. De mange ekstra plusser – som for eksempel statistikker over sygdom og helligdage – er alle sammen lige til at gennemskue."

"Vores medarbejdere har fået et nemt, overskueligt program, hvor de via nettet kan se deres vagter og anmode om ferie og fridage. En ekstra gevinst er, at de kan kommunikere med hinanden på enten mail eller sms, hvilket er en stor fordel i kommunikationen, som kan være en vanskelig sag i en stor personalegruppe."

Til glæde for alle

Klaus Evald og Bo Nielsen er enige om, at arbejdet med vagtplansystemet fra Lessor nok kræver daglig disciplin, men at det til gengæld mindsker arbejdsbyrden betydeligt på længere sigt. "Vi har fået et styreredskab til lønningsregnskabet, der sikrer, at det altid bliver korrekt – til glæde for både medarbejdere og arbejdsgiver.

Det er en billig måde at styre vagtplanlægningen på, og vi har i hele forløbet fra Lessors side oplevet stor hjælpsomhed og god service, når der opstår problemer eller behov for udvikling af nye funktioner, der passer ind i vores måde at drive forretning på. Vi kan klart anbefale Lessors vagtplansystem til alle, der vil have en mere rentabel og struktureret hverdag.”

Læs mere om vagtplanlægning

"Vi har fået et styreredskab til lønningsregnskabet, der sikrer, at det altid er korrekt - til glæde for både medarbejdere og arbejdsgiver. Det er samtidig er meget billig måde at styre vagtplanlægningen på."

Klaus Evald, restaurantchef Kurhotel Skodsborg

BAGGRUND

Læge Carl Ottosen grundlagde Skodsborg Badesanatorium i 1898. Han havde studeret helse og fysioterapi i USA, og sanatoriet blev anerkendt for sin ekspertise på det fysioterapeutiske område og for sin forebyggende indsats med kurophold og sund levevis.

Carl Ottosens ekspertise lever videre i Kurhotel Skodsborg, hvor stedet har videreudviklet hans filosofier til nye, effektive behandlinger, der opfylder det moderne menneskes behov for at pleje sig selv, være i god fysisk form og få mest muligt ud af livet.