Et stærkt værktøj, der sparer tid og letter administrationen

Med valget af vagtplanløsningen fra Lessor er det lykkedes Claus Tingstrøm A/S at reducere antallet af manuelle arbejdsgange til et minimum. Tung administration og tidskrævende processer hører fortiden til. Det samme gælder fejl og misforståelser.

Efter implementeringen af vagtplansystemet sker planlægningen af medarbejdernes arbejdstider langt mere smidigt og effektivt. Samtidig er lønadministrationen lettet mærkbart, da vagtplanløsningen er integreret med virksomhedens lønsystem.

Muligheden for at importere alle oplysninger direkte fra vagtplansystemet til lønsystemet giver store fordele i dagligdagen og er en kæmpe gevinst for lønbogholderiet, som slipper for dobbeltregistreringer og undgår manuelle indtastningsfejl. 

Claus Tingstrøm A/S lægger stor vægt på økonomistyring, pålidelighed, kvalitet, service og driftssikkerhed; og på altid at holde en aftale - også det, der står mellem linjerne. Alt det er vagtplanløsningen fra Lessor med til at sikre.

Stærkt branchekendskab

Hos Claus Tingstrøm A/S er langt de fleste medarbejdere faglærte, og alle køkkenansatte arbejder efter overenskomst.

”I den sammenhæng sætter vi stor pris på Lessors stærke branchekendskab,” fortæller Casper Overbye. ”Der skal være styr på løn, vagtskema og overenskomst, og det hjælper vagtplansystemet os med at sikre, at der er.”

En fælles platform, der giver overblik

De fleste af Claus Tingstrøms kantiner benytter sig af statiske vagtplaner. Det vil sige, at vagtplanerne er de samme fra uge til uge med undtagelse af ferie og andet fravær. En af de væsentligste årsager til at implementere et vagtplansystem har derfor netop været at få en fælles platform til at håndtere ferieplanlægning og skabe overblik over fravær i øvrigt – for eksempel i form af sygdom og barsel.

Enkelte af Claus Tingstrøms kantiner kører med skiftende vagtplaner; det gør sig for eksempel gældende hos kunder, der holder åbent alle ugens syv dage. ”Og også her er Lessors system en stor hjælp i planlægningsarbejdet,” fortæller Casper Overbye.

Nem og tidsbesparende registrering

Køkkencheferne i de enkelte kantiner registrerer både overarbejde, ferie og fravær for deres medarbejdere, og det fungerer helt uproblematisk. ”Det er også nemt for både køkkenchefer, medarbejdere og administration at tjekke for eksempel en restferiesaldo. Det sparer tid i dagligdagen,” fremhæver Casper Overbye. Medarbejderne har selv ansvaret for at vedligeholde deres egne data som adresse og telefonnummer, og det klarer de nemt i vagtplansystemet. ”Det er bare endnu et område, hvor vi sparer ressourcer i administrationen,” siger Casper Overbye.

Mere fleksibilitet med gratis app

Både medarbejdere og køkkenchefer hos Claus Tingstrøm A/S er glade for den gratis app, der automatisk følger med vagtplansystemet. ”Den er et meget fint supplement til webversionen af systemet,” mener Casper Overbye og uddyber: ”Det giver langt større fleksibilitet, at man ikke nødvendigvis skal sidde ved en computer.”

God intern kommunikation

Hos Claus Tingstrøm A/S fungerer vagtplansystemet fra Lessor også som et stærkt internt kommunikationsværktøj. ”Vi udsender nyhedsbreve via systemet, og hvis de enkelte køkkenchefer ønsker det, kan de også bruge det som kommunikationskanal internt i deres egen kantine,” fortæller Casper Overbye og fortsætter: ”Det gør det nemt at give besked til alle om for eksempel sommerfester, nye opskrifter, opdateringer af personalehåndbogen og andet, der er relevant for alle medarbejdere.”

Læs mere om vagtplanlægning

"Vagtplanløsningen fra Lessor har en lang række features, som vi ikke vidste, vi havde behov for, men som vi har stor glæde af i dag. Systemet har med sin overskuelighed og pålidelighed virkelig vundet vores hjerter."

Casper Overbye, driftsleder Claus Tingstrøm A/S

BAGGRUND

Claus Tingstrøm A/S leverer dagligt sunde og velsmagende måltider til omkring 9000 mennesker fordelt på 33 kantiner. Virksomheden har 160 medarbejdere, som arbejder hos kunderne - og med udgangspunkt i enkelhed, velsmag og variation. Hver af Claus Tingstrøms kantiner er tilpasset den enkelte kundes ønsker og behov.