Et fleksibelt system med stærk lønintegration

Med tidsløsningen fra Lessor har Aller Media nemt kunnet effektivisere arbejdsgangene inden for tidsregistrering og lønforbehandling.

”Løsningen fra Lessor har været det helt rigtige valg for os,” fortæller en begejstret Dianna Holden Bjerge, som er HR Compensation Manager.

Hos Aller Media er tidssystemet sat op med en dagsnorm for alle funktionærer, der registrerer afvigelser i systemet. Afvigelser fra dagsnormen kan for eksempel være sygdom, ferie eller særlige fridage. I starten af hver måned sender systemet automatisk en e-mail til alle ledere og godkendere, der skal godkende registreringerne inden midten af måneden.

”Derefter er det let at få det hele over i lønsystemet. Det spiller bare,” fortæller Dianna Holden Bjerge.

Aller Media er et moderne, innovativt mediehus, som beskæftiger omkring 600 medarbejdere. Virksomheden har brugt samme system til tidsregistrering siden 2007.

Intuitivt og let at bruge

I forbindelse med opstarten fik Aller Media et kortvarigt undervisningsforløb for at komme godt i gang:

”Og systemet er så intuitivt, at behovet for uddannelse faktisk ikke er særlig stort,” fortæller Dianna Holden Bjerge.

Nem udbetaling af kørselsgodtgørelse

Ud over fravær og andre afvigelser registrerer medarbejderne kørsel i systemet fra Lessor – og også her er integrationen til lønsystemet en stor fordel. ”Vi får alle de nødvendige oplysninger direkte ind i systemet, og derefter er det helt enkelt at udbetale kørselsgodtgørelse.”

Tidsbesparelser i administrationen

For Aller Media er en af de helt store fordele ved tidsløsningen fra Lessor, at virksomheden sparer tid. ”Vi har virkelig reduceret de manuelle procedurer,” konstaterer Dianna Holden Bjerge og fortsætter: ”Samtidig oplever vi langt færre fejl, og det giver en større tilfredshed i både HR-afdelingen, lønadministrationen og hos medarbejderne.”

Med fraværsplanlægningen og de integrerede saldooplysninger er både lederne og medarbejderne sikret et godt overblik med nem vedligeholdelse. Menustrukturen er tilpasset de enkelte medarbejdergrupper, så de kun har adgang til de værktøjer, som giver mening for dem.

Rapportfunktion giver overblik

Tidssystemet giver også mulighed for at danne en lang række rapporter. De enkelte ledere kan selv trække dem ud, de har brug for, og HR-afdelingen har desuden valgt at servere udvalgte rapporter på et sølvfad. ”Det gælder for eksempel sygefravær, som vi gerne vil have fokus på,” fortæller Dianna Holden Bjerge.

Stærk support og god sparring

Tidssystemet indeholder en række standardvejledninger. Men for at sikre brugerne den bedst mulige hjælp i forhold til Aller Medias opsætning har Dianna Holden Bjerge skrevet sine egne onlinevejledninger, som systemet automatisk kan aktivere.

Derudover har Aller Media meget let adgang til support. ”Konsulenterne svarer altid lynhurtigt tilbage, når vi har et spørgsmål,” siger Dianna Holden Bjerge og fortsætter: ”Og de er meget fleksible og imødekommende over for vores ønsker.”

Dianna Holden Bjerge og hendes kolleger er desuden helt enige om, at Lessors konsulenter er meget proaktive. ”Hvis der er funktioner, som de kan se, at vi ikke udnytter optimalt, tager de gerne initiativ til at hjælpe os med at forbedre for eksempel opsætningen eller arbejdsgangen. Det synes vi er virkelig positivt,” fortæller Dianna Holden Bjerge, der også sætter stor pris på systemets høje grad af driftssikkerhed.

Læs mere om ferie- og fraværsregistrering

"Det, der er så fantastisk ved Lessors tidsløsning, er, at man kan tilpasse så utroligt meget efter behov og alligevel have et standardsystem."

Dianna Holden Bjerge, HR Compensation Manager Aller Media

BAGGRUND

Aller Media A/S er den førende udgiver af magasiner og ugeblade i Norden med et ugentligt oplag på omkring 2,7 millioner blade.

Med et stort udvalg af ugeblade og magasiner følger en stor del af Danmarks befolkning hver uge med i BILLED-BLADET, SE og HØR, Familie Journal, Ude og Hjemme, SØNDAG, Kig Ind, 7TV dage og Femina.